Telefon: +36 70 6281522 | Email: unityjoga@gmail.com

Felhasználó:

Unity Jóga és Egészségcenter

Masszázsfajták

Hatha jógahatha

A test egészségesen tartása az első lépés a lelki egyensúly eléréséhez. Az asanak (testhelyzetek) gyakorlásával erősítjük és nyújtjuk a testet, a légzéssel összehangolt mozgás javítja a koncentrációs készséget, oldja a stresszt, és közelebb visz Önmagunk megismeréséhez. A jóga nem verseny, sem magaddal, sem másokkal szemben, a lényeg hogy megtaláld a saját határaidat minden nap. Tested olyan, mit a házad, ahol élsz: fontos, hogy szép legyen, tiszta legyen kívül-belül, fontos, hogy rendet tartsunk benne, vigyázzunk rá. De a lényeg Te magad vagy, aki benne laksz, az otthon, csak arra kell, hogy legyen hol élned, amíg nem döntesz úgy, hogy elköltözöl.

Időpont foglalás

Stresszoldó jógacalm

Ezen a típusú órán, a héten felgyülemlett stressz feloldásán dolgozunk. A kritikus területeket, mint például a váll, hát, derék, csípő különböző eszközök segítségével, illetve páros gyakorlatokkal mozgatjuk át, nyújtjuk le. Az óra elején ráhangolódás történik, és természetesen bemelegítés. Majd rátérünk az álló gyakorlatokra, ebben a blokkban intenzívebben dolgozunk, hogy ténylegesen tudjuk élvezni a következő részt. Ez pedig már a segédeszközös, tematikusan izomcsoportra irányuló nyújtás lesz. Amikor ezzel is végeztünk jön még egy pranayama blokk és a jól megérdemelt relaxáció. Sok szeretettel  várlak az órámon!

Nadi-Shodhana-Pranayama-Level-1-416Légző gyakorlatok (Pránajáma)

A reggeli légző gyakorlatok tanításával az a célom, hogy a tanítványok számára átadjam a légzéstudatosság elsajátításának technikáját. A mellkas nyitó gyakorlatok végzésével a légző mozgás terjedelmének és a légzés hatékonyságának növelését fogjuk együtt elérni, ezáltal kialakítjuk az optimális spontán légzést. Mindezekkel elősegítjük az idegrendszer harmonizálását és tudatos felkészítését a mindennapokra, hogy azok békésebben, nyugalmasabban, könnyedebben, a szemlélődő tudatosságot fenntartva valóban ajándékként legyenek megélhetőek, megtapasztalhatóak, hosszú távon pedig felkészülünk az életenergia tudatos szabályozásának elsajátítására, a pránajámára.

Részvételi szándékodat az órát megelőző nap este 19:00-ig van lehetőséged jelezni. Kérjük, erről ne feledkezz meg, mert az óra csak megfelelő számú jelentkező esetén kerül megtartásra!

Időpont foglalás

Jógafilozófia

patanjali-yoga-1183453969A négy alkalmas tanfolyam célja, hogy megismerjük a jóga ősi tudományának alapjait, melyek megértése és gyakorlása gyökeresen megváltoztathatja minden napjainkat. A jóga ne csak a szőnyeg széléig, vagy az óra végéig tartson! Vigyük ki az életbe azt az élményt,  stabilitást, könnyedséget és örömöt amit jógázás közben megtapasztalunk!

Technikák:
Ászana, pránajáma, relaxáció, koncentráció.

Az óra menete:
A 90 perces órák témái egymásra épülnek. Végig haladunk a jóga nyolc fő tagján, melyek megadják az egyes esszenciáját. Minden alkalommal precíz, pontos ászana gyakorlást, légzőgyakorlatokat és relaxációt végzünk.

A jóga egység, egyesülés, magaddal és a mindenséggel!
Próbáld ki, tanuld meg, alkalmazd és élvezd a módszereket!
Ha szeretnéd a jóga tudományát kamatoztatni az életedben, csatlakozz!

Tematika:
05.25. Bemutatkozó óra: A jóga célja és hatása a testre és a tudatra

Bérletes órák:
06.01. Jama – Nijama
06.08. Ászana – Pránajáma
06.15. Pratjáhára – Mindhárman
06.22. Dhjána – Szamádhi

Időpont foglalás

Groove

Szeretsz táncolni?
A mozdulat és alaplépés azonos, a kivitelezés viszont mindenkinél más. Nincs még egy olyan gondolkodás a Földön, mint a Tiéd, nincs még egy ugyanolyan test a Földön, mint a Tiéd. Mindannyian egyediek és mások vagyunk! GROOVE órán nem az oktató utánzata leszel, hanem önmagad. Mégis együtt, ugyanazt a mozdulatot csináljuk.
Tudsz sétálni? Akkor táncolni is tudsz! Próbáld ki a GROOVE-ot! Nem tudod rosszul csinálni!

Időpont foglalás

nagyi honlapSzupernagyi torna (55+)

Az időskori egészségmegőrzés kulcsfontosságú eleme a fizikai aktivitás megőrzése.

Az órákon átmozgatjuk a mindennapi életben gyakran igénybevett izomcsoportokat. Kifejezetten nagy jelentőséget tulajdonítunk a megelőzésnek, így csak ízületkímélő gyakorlatokat végzünk. Nincsenek hirtelen mozdulatok és gyors balesetveszélyes hely-és helyzetváltoztatások. A háttérben pedig hangulatos és vidám zene szól. Az óra három részre bontható: bemelegítés rész 10-15 perc, ezt követi egy 30 perces átmozgató torna, majd végül egy 10-15 perces nyújtó és relaxáló résszel fejezzük be a tornaprogramot.

Javallat: 55 éves kor felett, orvosi engedély mellett
Szükséges felszerelés: törülköző, innivaló, edzőcipő (nem csúszós és lehetőleg nem vékonytalpú), kényelmes és jól szellőző póló és nadrág

Sok szeretettel várok minden mozogni vágyó Hölgyet!

Időpont foglalás

gyerekjogaGyerekjóga (6-12 éves korig)

A gyerekjóga segít a mozgáskoordinációs problémák megelőzésében, rendszeres gyakorlással javul a figyelem, koncentráció, ezáltal a tanulás is könnyebben megy. Fejleszti az önuralmat, önbizalmat és az önfegyelmet, emellett korrigálja a rossz testtartást, valamint nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremt gyermeked számára.

  • Ha szeretnéd, hogy Gyermeked Figyelme, Koncentrációja javuljon,
  • Önbizalma, Önuralma fejlődjön,
  • Csökkenjenek szorongásai, félelmei,
  • Megtanulja a Helyes Testtartást,

Várunk szeretettel Bogi gyermekjóga óráin, ahol mindezt játékosan, a gyermekek mozgásigényére való tekintettel, sok nagy mozgással, mesékkel színesítve érjük el!

AVIVA torna

szolgáltatásokLégy hatással az egyik legősibb és legnőibb belső folyamatodra, a menstruációs ciklusodra és a hormonháztartásodra. Ha szeretnéd természetes úton megszüntetni a menstruációs görcseidet, harmonizálni a ciklusodat, babát tervezel, ha változó korba léptél, vagy nőgyógyászati problémákkal küzdesz, tanuld meg az AVIVA Módszert. 
A gyakorlatok a kezedbe adják az irányítást saját ciklusod és egészséged megőrzése felett. Ez a különleges mozgásrendszer a genitális zónán és az alhas tájékán fejti ki hatását. Az intim területeket és a belső szerveket extra oxigénnel, tápanyaggal, vitaminnal és hormonnal látja el, miközben a méregtelenítési funkciókat is serkenti.

 Kiegyensúlyozza a szervezet hormonháztartását, beindítja öngyógyító mechanizmusait, segíti és helyreállítja a belső és külső nemi szervek működését. Ez a teljes testet megmozgató mozgásforma egyben megváltoztatja a testünkhöz való viszonyunkat is, s segít kibontakoztatni a nőiességüket.
Bővebb információt az AVIVA Módszerről itt olvashatsz: www.kittwell.com
A gyakorló órán való részvétel alapfeltétele a tanfolyam elvégzése, melynek időpontjaiért a recepción lehet érdeklődni.

KISMAMA JÓGA

A kismama jóga elsődlegesen unnameda befelé figyelésről, gyermekünkre
hangolódásról és a testünkben
napról napra történő változásokhoz való alkalmazkodásról szól.

– Segít a várandósság tudatosabb megélésében, a gyermek és anya egészségének megőrzésében, a kettejük közti harmonikus kapcsolat kialakításában, továbbá a szülésre való testi-lelki felkészülé

– Erősíti a baba iránt érzett bizalmat, szeretetet.

– Megerősíti testünkbe vetett bizalmunkat, feléleszti intuíció

– Lecsendesíti az elmét, erősíti és rugalmassá teszi a testet.

– Javítja a testtartást, segít megtalálni és természetessé tenni a legkényelmesebb szülési pó

– Jótékonyan hat a keringésre és a vérnyomásra.

DINAMIKUS JÓGA

Teljes testet átmozgató jóga óra, az ászanákat rövidebb ideig, egymásból felvéve tartjuk meg. A dinamikus gyakorlás során megtapasztalhatod, hogyan tudja a légzés és a mozgás egymást támogatni, ezáltal könnyebb fejlődést biztosítani a jógagyakorlásban. Fejleszti az idegrendszert és a jó állóképességet ad. Kiegészítője lehet bármely másik óratípusnak. Az ászanázást légzőgyakorlatokkal és relaxációval zárjuk. Gyere és tapasztald meg, hogyan indulhat könnyedén a napod a jóga segítségével! Kezdők és haladók is egyaránt jöhetnek.

Időpont foglalás

VINYASA FLOW

A vinyasa flow egy dinamikus jógairányzat, az àramlàs jógàja. Sorozatokat, szekvenciàkat építünk fel, lépésről-lépésre haladunk az egyszerűbb gyakorlatoktól, a kihívàst jelentő, összetettebb àszanàk felé, összehangolva a mozgásunk a légzéssel. A sorozatok àtmozgatjàk az egész testet, fejlesztik a tudatossàgot, lecsendesítik a gondolatokat, az elmét. A vinyasa flow dinamizmusa, az egyik àszanàból màsikba történő àramlàs, hűen tükrözi a körülöttünk lévő vilàgot, ahol minden àllandó mozgàsban van, vàltozik. A vinyasa flow megtanìt a ragaszkodàs elengedésére, a vàltozàs megtapasztalàsàra, elfogadàsàra és megértésére. A gyakorlás visszatérő eleme a napüdvözlet, különböző variàciókban, megteremtve a sorozatok alapjàt. Az óràkat egy-egy téma köré épìthetjük fel, attól függően, hogy egy adott testrésszel, területtel, egy csúcsàszanàval, esetleg érzelmi vagy teràpiàs témàval, dolgozunk, de a téma kivàlasztàsànàl, csak kreativitàsunk szabhat hatàrokat ?

Masszázsfajták

Magyar masszázsmassage

A masszázs, a legrégibb gyógymódok közé tartozik. A világ minden részében találhatunk valamilyen leírást a masszázsról. A magyarmasszázs a Táltos hagyományainkra épülő, de más masszázsokból átvett technikát is tartalmazó, egyedi fejlesztésű gyógyító masszázs.

Működése és Hatása:

A nyomó hajlító és nyújtó kezelés, amely az energiablokkok okait a test-lélek-szellem asszimetriájában keresi. Ha sikerül az egyensúlyt visszaállítani, azzal szabad utat biztosítunk az energiaáramlásnak. A magyarmasszázs többek között, az akupresszúra egyes fogásait és az izületek kimozgatását is alkalmazza.

A magyarmasszázs szervezetünk valamennyi rendszerére hat, javítja általános működésünket, ugyanakkor a konkrét panaszokat is enyhíti.

A leggyakoribb mozgásszervi problémákat a csontok, az izmok és az ízületek rendellenes állapota okozza. Kiváltó okai lehetnek egy erősebb megterhelés pl. nagyobb súly emelése, napközbeni rossz testtartás, szülés, egyoldalú munkavégzés, sport vagy mozgás közben bekövetkező sérülés. A tünetek jelentkezhetnek derékfájás, idegbecsípődés, lumbágó, csigolya elmozdulások, hátfájás, nyak és váll fájdalmak, térd- és boka problémák, gerincferdülés, lúdtalp, ínhüvelygyulladások, vagy különféle szervi elváltozások formájában.

Tapasztalataim szerint a felületi masszázstechnikák nem tudják a fájdalmakat kiváltó okot hatékonyan kezelni. A magyarmasszázs egy olyan technika, amely képes a fájdalmakat kiváltó elváltozásokat enyhíteni, vagy akár megszüntetni. Visszaállítja az emberi vázszerkezet és az ízületek anatómiailag helyes működését. Elsősorban mozgásszervi betegségek kezelésére ajánlott, de azáltal, hogy a gerincben levő rendellenességeket is kezeli, a gerincvelőből kilépő idegeken keresztül javítja a többi szervrendszer működését is.

Kinek ajánlott?

Összetett hatásának köszönhetően az egészség megőrzésére és frissítés céljából mindenkinek ajánlott. Jótékony hatású a következő esetekben: Reumatológiai- és ortopédiai problémák kezelésében, kéz és lábzsibbadás, belszervi betegségek, fejfájás és keringési problémák esetében.

Nagymértékben csökkenti, a stressz okozta feszültségeket. Áldott állapot ideje alatt és szülés után is nagy segítséget nyújt.

Masszőr: Zoli Masszőrök

Frissítő masszázs

A masszázs különböző fogásokat alkalmazva vér és nyirokkeringést javító, méregtelenítő, fájdalomcsillapító, idegrendszerre nyugtató hatása van.

Ezek a masszázs élettani hatásai, amelyek mindenkire vonatkoznak. Nagyon fontos azoban, hogy a masszőr ösztönösen megérezze, Neked mire van szükséged! Melyik az a terület, amely fokozott törődést igényel? A tested mellett a lelkednek is szüksége van-e kezelésre? Csöndre vágysz, vagy éppen kiöntenéd  a szíved? Ezeket nálunk mind megkaphatod!

Masszőr: Zoli Masszőrök

 Svédmasszázs

A masszázsokról már sokan és sokat írtak, nem lehet elégszer elmondani gyógyító, javító hatásukat. Valamilyen szinten már ősidőktől fogva ismeri az emberiség, másként alakult ki pl. a távol-keleten, Új-Zélandon, Törökországban, vagy Európában. Európában, a 19.sz.-ban a svéd Henrik Ling /vívóedző, tornatanár/ foglalta össze az akkoriban használt fogásokat, munkáját a svéd királyi udvar is elismerte. Simítás, dörzsölés, gyúrás, vibráció, kopogtatás, v. ütögetés, ezek az alapfogások, ezeket váltogatva használjuk az izmok  helyzetének javítására, a keringés javítására, ….  Korunkban, szinte az egész világon ismerik és használják az orvoslás kiegészítéseként, segít megőrizni a test, lélek, szellem harmóniáját.

A svédmasszázs közvetlen javító hatást gyakorol izmainkra, vér- és nyirokkeringésünkre, idegpályáinkra. A kezelések során nyugodt és bensőséges helyzetben élheti át testének ellazulását, megkönnyebbülését, mely a lelkünknek, tudatunknak és közérzetünknek felszabadulását is elősegíti.

Masszőr: Zoli Masszőrök

E-fit

Az elektromos izomstimulációs módszer aktív gyakorlatokkal kombinálva segíti az izmok fejlődését és feszesítését, azaz itt NEM a kozmetikákban alkalmazott fekvő kezelésről van szó! Az elektromos izomstimulációval összhangban, a ruhában gimnasztikai és erősítő gyakorlatokat végzünk.

E-fit edzőink

Szolárium

Szeretettel várjuk a melegedni és barnulni vágyókat a 36 eredeti Chocolate Brown csöves és 3 arcbarnítós szoláriumunkba.

Ha elég volt a fagyoskodásból vagy csak színt szeretnél magadnak gyere és pihenj amíg barnulsz!

A barnulás az eredeti csoki csövekkel garantált!

Australian Gold krémek széles választéka.

csokicso

Kapcsolat

Cím: 1111 Budapest, Bercsényi utca 5.
Telefon: +36 70 6281522
E-mail: unityjoga@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/unityjogacenter/