Telefon: +36 70 6281522 | Email: unityjoga@gmail.com

Felhasználó:

Unity Jóga és Egészségcenter

img_9253Kinga (hatha jóga)

Pfeffer Kinga vagyok, jóga oktató, gyógyító női jógaterapeuta. 2011-ben végeztem a jógaoktatói tanfolyamot a Sivananda jógaközpontban. Ezt megelőzően Indiában jártam, ahol megismerkedtem egy más kultúrával, más energiákkal. Ez a mozgás már korábban is része volt az életemnek, de csak a testemre kifejtett pozitív hatásai miatt érdekelt. Indiai utazásom során közelebb kerültem a jógához, mint életformához és megértettem, hogy a test formálása csupán egy kis része ennek a csodálatos világnak. Szeretném Neked is megmutatni, hogy mire képes a jóga. A saját bőrömön tapasztaltam, hogy akkor is jógázhatsz, ha nem éred el bokádat, nem vagy vegetáriánus és nem látod az aurát. Amikor elkezdtem, csak tornázni akartam, egyáltalán nem gondoltam volna, hogy engem ezek a dolgok mélyebben érdekelnek, főleg azt nem, hogy egyszer tanítani is fogom! Tehát én mondom Neked, hogy minden lehetséges, a többi csak kifogás. Amint kilépsz a komfort zónádból, csodálatos dolgokra lehetsz képes!

A test, lélek és az elme alakulása összhangban mozog egymással, egyik húzza magával a másikat. Úgy gondolom, legkönnyebb a test felől kezdeni a változást, mivel ez anyag, kézzel fogható, látható. A többi majd jön magától.

Időpont foglalás

Bogi (gyerekjóga)bogi

Kuremszki Boglárka vagyok, a sport és a mozgás mindig nagy
szerepet játszott az életemben. A jógával otthon, édesanyámon keresztül ismerkedtem meg. Kislányként nem igazán értettem, sőt talán egy picit furának is tartottam, viszont amit gyerekszemmel láttam, hogy mindenféle tornagyakorlat után mindenki szuper nyugodt és jókedvű lett :-)

Évekkel később a Testnevelési Egyetemen folytatott tanulmányaim alatt lehetőségem adódott elvégezni Hannával együtt, a gyermekjóga oktató képzést, Magyarország legkiválóbb szakemberénél, Csíki Mariannál.

Igazán közel babysitterként kerültem a gyermekek világához, ahol színes tapasztalatokat szereztem.

A foglalkozásokon célom, hogy folyamatos testi-lelki-szellemi és szociális fejlődés mellett mindenki jól érezze magát.

Szeretettel várlak óráimra!  :-)

Időpont foglalás

Időpont foglalás

B. Évi b-evi

Mit jelent számomra a jóga? Elengedést, önismeretet, tanulást, változást, megértést, békét… és még oldalakon keresztül tudnám sorolni. Első találkozásomkor a jógával, „csak” a fizikai gyakorlást láttam benne, jól esett a koncentráltabb nyújtás, izmaim ellazítása, a többi testmozgás mellett. Aztán lassan, életem szerves részéve vált az otthoni gyakorlás, és megismertem az ászanák mentális hatásait is, mely átsegített nehezebb életszakaszokon. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy tanítani szeretnék, másokkal is megismertetni a jóga jótékony hatásait. A tanárképzés során találkoztam a vinyasa flow-val, mely szerelem volt első gyakorlásra. Azóta ez a stílus határozza meg gyakorlásom és tanításom. Törekszem arra, legyen hatha-statikus, flow-dinamikus, hogy az óráimon a gyakorlók megismerjék a jóga által nyújtott különleges élményt, gyógyító hatását testi-lelki-mentális szinten.

Időpont foglalás

Viki
14360534_10210219270068286_905439143_o

 

A jóga 1999-ben, szinte észrevétlenül kúszott az életembe, és azonnal a szerelmemmé vált. Belevetettem magam az új ismeretlenbe, elkezdtem gyakorolni, órákra járni, tanfolyamokon részt venni, ami azóta is tart. 2008 óta hivatásommá vált, hogy eddigi tapasztalataimat tovább adjam az érdeklődőknek, hogy elinduljanak a saját felfedező útjukon. Ázsiai utazásaimon (India, Nepál, Thaiföld) sokat változott a szemléletem, hozzáállásom a saját gyakorlásom és a tanítás területén is.

A testünk egy érzékeny műszer, mindig visszaigazol és útmutatóul szolgál, fontos odafigyelnünk jelzéseire, hogy felfedezzük blokkjainkat, ráleljünk, életünk melyik területét kell rendbe tennünk. Különösen a gyengédebb típusú jógázás közben számos üzenetet hordoz számunkra, ha nyitottak vagyunk a felmerülő testérzetekre, emóciókra. Egy-egy ilyen találkozásból sokat tanulhatunk, építkezhetünk.

A jóga nem sport, nem vallás, hanem minden egyben, egy életmód. Sokkal több annál, minthogy kicsavart és akrobatikus pózokat veszünk fel és ezzel elkápráztassunk másokat.
Nemcsak abban a 1.5 órában jógázunk, hanem a gyakorlás közben megszerzett tudást, tapasztalatokat kivisszük az életbe, beintegráljuk a mindennapjainkba, cselekedeteinkbe. Itt kezdődik a Jóga lényege, valódisága, ahogy lelépünk a szőnyegről. Ahogy gondolkodunk, beszélünk, lélegzünk, szeretünk, dolgozunk, házimunkát végzünk, nevelünk… ahogy megéljük önmagunkat. A figyelmünk egyre inkább befelé kezd irányulni, és egyszercsak meghalljuk lelkünk hangját. Lecsendesülnek a bennünk tomboló érzelmek, gondolatok. Megtanulunk szabadon, szívből élni, a jelenben létezni, örömtelibbnek lenni.
A jóga Élni tanít!

Szeretettel várlak óráimon:

Viki
Jógaoktató, Életmódtanácsadó és Terapeuta természetgyógyász, diplomás Andragógus
www.utazohm.blog.hu

Kitti

Légy hatKittiással az egyik legősibb és legnőibb belső folyamatodra, a menstruációs ciklusodra és a hormonháztartásodra. Ha szeretnéd természetes úton megszüntetni a menstruációs görcseidet, harmonizálni a ciklusodat, babát tervezel, ha változó korba léptél, vagy nőgyógyászati problémákkal küzdesz, tanuld meg az AVIVA Módszert. A gyakorlatok a kezedbe adják az irányítást saját ciklusod és egészséged megőrzése felett. Ez a különleges mozgásrendszer a genitális zónán és az alhas tájékán fejti ki hatását. Az intim területeket és a belső szerveket extra oxigénnel, tápanyaggal, vitaminnal és hormonnal látja el, miközben a méregtelenítési funkciókat is serkenti. Kiegyensúlyozza a szervezet hormonháztartását, beindítja öngyógyító mechanizmusait, segíti és helyreállítja a belső és külső nemi szervek működését. Ez a teljes testet megmozgató mozgásforma egyben megváltoztatja a testünkhöz való viszonyunkat is, s segít kibontakoztatni a nőiességüket.

Mia

Namaste!

Füzesy-Debreceni Tímea vagyok.  Anya, feleség, tanuló, sportoló. Négy éves korom óta ren16933434_10158347293925594_2012018054_ndszeresen sportolok. Kipróbáltam a klasszikus balettet, jazz-balettet, színpadi mozgást, hastáncot, rendszeresen úsztam, lovagoltam, a mai napig korcsolyázok. Édesapám aikidó edző, Ő ismertetett meg a keleti kultúrával és mozgásvilág
gal. Az első találkozásom a jógával talán pont ezért nem volt maradandó élmény, hiszen fizikailag nem volt kihívás. Sajnos akkor még fiatal voltam ahhoz, hogy megértsem a jóga igazi mélységét, lelki vonatkozásait. Az érettségimet külkereskedelmi szakon tettem le és még két évig azon voltam, hogy ezt egyetemi keretek közé tudjam emelni és a diplomámat is itt szerezzem meg.  Aztán jött egy fordulat és a Fitness Akadémia. Rá kellett jönnöm, hogy sokkal nagyobb kedvvel tanulom az anatómiát mint előtte a számvitelt. Az Akadémián, mint személyi edző végeztem. Ezek után jött újra a jóga. Most már aktív jógázónak mondhatom magam kilenc éve. A jóga számos pozitív változást indított el az életemben, ami a mai napig tart. Az óráimon igyekszem megmutatni, hogy ennek a mozgásformának az ezerarcú jellege milyen csodálatos élményeket hozhat az ember életébe. Jelenleg a Bhaktivedanta Hittudományi Egyetemen vagyok utolsó éves. Diploma után szeretném magam tovább képezni, hiszen a jóga is erről szól, a folyamatos fejlődésről, tanulásról!

Zsófi

Képzettségek: Kismamajóga oktató, dúla, gyógymasszőrunnamed (2)

Kislány korom óta foglalkoztat a várandósság, szülés-születés témája, az élet kulcs élményének és legfőbb értelmének is tartom. Hivatásomnak érzem a szülés körüli segítői szerepet, olyan „munkának”, amelyet mindig örömmel végeznék.

Úgy adódott, hogy szülés helyett a halállal kellett korábban megismerkednem, 17 éves voltam, amikor a barátomat, 19, amikor édesapámat veszítettem el. Ez többet tanított akkor az életről, mint azelőtt bármi, megváltozott az élethez-halálhoz való viszonyom.

Ekkor gyűrűzött be az életembe a jóga, és segített át ezen a nehéz időszakon a rendszeres gyakorlás. Megtanultam lecsendesíteni az elmémet, testem minden apró rezdülését kiismertem. Az életem óriási fordulatot vett, szakirányt váltottam, és a korábbi közgazdasági tanulmányok helyett a nyelvészet irányába mozdultam el, illetve prana-nadit és gyógymasszázst kezdtem tanulni, hogy magamnak és másoknak segíthessek. Az egyetem elvégzése után egy multinacionális cégnél helyezkedtem el. Másfél év elteltével azonban beláttam, hogy az akkori életmódom nem alkalmas arra, hogy a gyermekem érkezésére tudjak hangolódni, így elhatároztam, hogy felmondok a jól fizető, de egyébként végtelenül unalmas és lélekölő munkahelyemen és olyan dolgokra fókuszálok, amelyeket valóban fontosnak érzek.

A kismamajóga oktatóképzésen már várandósan vettem részt, soha ennél alkalmasabb nem lehetett volna számomra ez a képzés. A tananyagot nemcsak megtanultam, hanem éppen megéltem, a gyakorlások hatására testembe vetett bizalmam nőtt, az anyai kompetencia-érzésem napról napra erősebb lett. Juhász Sarolta oktatóm, mesterem, dúlám volt.  A 9 hónap minden perce hasznos és szükséges volt ahhoz, hogy alaposan felkészülhessek Zoé születésére, és fatalista módon, türelmesen és higgadtan várjam érkezését.

Kislányom érkezése óta dúlaként is tevékenykedem, tudásomat igyekszem naprakészen tartani, tréningeken, továbbképzéseken veszek részt. Heti rendszerességgel szervezek kötetlen hangulatú női köröket, nőknek szóló meditációkat. A Unity Jógastúdióban áprilistól tartok kismama jóga foglalkozásokat.

Zsani

unnamed (1)Huszonegy éves koromban voltam életem első jóga óráján, ahol
valami nagyon különleges élményt kaptam. Már hosszú hónapok óta őrlődtem az egyetemista diákok nagy problémájával, a vizsgaidőszakkal.

Nem is a tanulás jelentett problémát, hanem sokkal inkább az, hogy a rendelkezésemre álló kis szabadidőben hogyan töltődjek fel. Nem tudtam kikapcsolni, nagyon ingerült és stresszes voltam. Több módszert kipróbáltam, szakemberek segítségét is kértem, ideiglenesen jobb lett, de éreztem, ez még nem az igazi. Egy napon édesanyámmal úgy döntöttünk kipróbáljuk a jógát. Mindig is nagyon szerettem mozogni, húsz évig rendszeresen néptáncoltam, és más mozgásformákba is belekóstoltam. Azért volt a jóga szerelem első találkozásra, mert amellett, hogy átmozgatott, kifárasztott, adott egy belső többletet is. Szép lassan elmúltak a problémáim és visszataláltam Önmagamhoz. De ez még nem volt elég, szerettem volna ezt az érzést másokkal is megosztani, ezért elkezdtem oktatói képzéseket keresni, így találkoztam egy őszi Jógakonferencián a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolával. Megtudtam, akár diplomás jóga tanár is lehetek. Felvételiztem és immár harmadik éve koptatom az iskolapadot. Itt tanultam meg az ászanázás, a légzőgyakorlatok, a relaxáció és a meditáció elméletét és gyakorlatát. Emellett másfél éve elkezdtem oktatni is, ez még inkább visszaigazolás arra, hogy jó utat választottam. Vendégeimnek a jógagyakorlatok mellett szeretném átadni azt a többletet, amit a főiskolától kapok. A jóga ösvény önmagunk megismeréséhez, és olyan határok kiterjesztéséhez, amelyekről néha még álmodni sem merünk!

.

Zoli15424694_1146207878768361_1149638003_n

Bruder Zoltán 44-éves gyógymasször vagyok. 2008-ban vizsgáztam
gyógymasszőrként,majd 2009-ben sajátítottam el a Magyar masszázs alapjait,és további 4-évig gyűjtöttem tapasztalataimat az Aranykéz Testklinikán. Az én masszázsom a fájó területek körüli izmok fel lazításán és nyújtásán alapszik. Ez nem egy simogatós masszázs,utólag izomláz szerű fájdalom is jelentkezhet a kezelés után. Ha fáj a háta,dereka,térde vagy akár migrénes fejfájás gyötri,jöjjön el hozzám bizalommal. Masszázsomat maximális szakértelmemmel,és odaadásommal végzem. Célom az emberek közérzetének és fizikai állapotának javítása és a masszázs népszerűsítése.

Masszázstechnikáim:

  • Magyarmasszázs

Álmos
álmos

Rónaszéki Álmos vagyok, 29 éves. 2008-ban tanultam Magyar népi gyógyászatot a Természetes Gyógymódok Szabadegyetemén. Ezen belül svédmasszázst, kenést, inazást, ízületkimozgató technikákat. Legfőbb elméleti és gyakorlati tudásomat Váradi Tamástól, Kiss Gergely Szabolcstól, illetve a Gyimes környéki gyógyító emberektől szereztem.
Igazán gyógyulni csak belső elhatározásból, adott esetben az életforma megváltoztatásával lehetséges. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani masszázsomban. Olajos masszázzsal, a kenéssel, inazással finoman, de határozottan segítek az izmoknak a fellazulásban, az inaknak a helyrerakásában. Ízületkimozgató technikámhoz nem szükséges olajos közeg, így ehhez nem kell levetkőzni. Kényelmes melegítőnadrágban, pólóban történik a kezelés.
Ha fáj a lába, háta, dereka, feje, vagy csak felfrissülésre vágyik, forduljon hozzám bizalommal!

Zita

Császár Zita vagyok, végzettségemet tekintve környezetgazdász mérnök.

Gyerekkorom óta sportolok valamit.Zita_masszőr

Mindig fontosnak tartottam a testedzés utáni helyes nyújtást és a masszírozast. Az idő folyamán megérett bennem a gondolat és az elhatározás, hogy megtanuljan a svéd masszázst. Nagyon fontos a test regenerálódásra, illetve a lélek megnyugvása, miközben elérjük a kívánt hatást az adott területeken.

Várok mindenkit szeretettel!

Viki

Pfeffer Viktória vagyok, tpfeffervikiavasz óta foglalkozom komolyabban a masszázzsal. A Gizella Oktatási Stúdió által indított
Svédmasszázs tanfolyamon vettem részt, melynek tanúsítványát májusban kaptam meg.
Gyermekkorom óta fogékony vagyok mások érzéseire, és ösztönös késztetést érzek arra, hogy az
emberek segítségére legyek. Ennek felismerése és néhány év útkeresés vezetett oda, hogy elkezdtem
a természetgyógyász képzés mellett masszőrködni.
A masszázs számos jótékony hatással bír: többek között enyhíti a fájdalom- és fáradtságérzet,
csökkenti a feszültséget és javítja az izom teljesítőképességét. Kedvező hatású az ülő munkát végzők
számára.
Szeretettel várom azon kedves vendégeimet, akik testi, lelki ellazulásra vágynak!

Dáviddavid-reci-efit

Réső Dávid vagyok.

A sport középiskolás koromban lett fontos számomra.
Először kondi termi edzésekkel próbáltam változtatni az életmódomon, majd később egy fogadás lévén keveredtem el életem első aerobik órájára, ahol megismerkedtem a csoportos foglalkozások előnyeivel. Később én magam is tartottam zsírégető és alakformáló órákat. Az e-fittel körülbelül egy éve ismerkedtem meg, megdöbbenve tapasztaltam hatékonyságát, bár őszintén eleinte szkeptikus voltam ezzel a mozgásformával kapcsolatban. Heti két edzéssel rövid alatt látványos eredményt sikerült elérnem. Mivel nagyon szeretek emberekkel dolgozni, úgy döntöttem, másokkal is szívesen megismertetném ezt az edzés módot  és szeretnék segítséget nyújtani mindenkinek a céljai elérésében, legyen szó alakformálásról, fogyásról, rehabilitációról vagy állóképesség növelésről.

Karesz

Bánfalvi Károly vagyok.

Kisgyerek koromtól 25 éves koromig sportoltam versenyszerűen. A sport a versenyzés abbahagyása után is nagyon fontos része maradt az életemnek. Sportolói pályafutásom végéhez közeledve kezdem el edzéseket tartani, főleg gyerekeknek. Szkepticizmusomat és előítéleteimet legyőzve négy évvel ezelőtt ismerkedtem meg az E-fit-el, ami nagyon hamar, 7-8 edzés után meggyőzőtt a hatékonyságáról. Azóta vezetem a saját E-Fit stúdiómat Budapesten és dolgozom vendég oktatóként szerte az országban és külföldön is.

Várlak laza hangulatú, de kemény izzadós edzéseimre a UNITY Jóga és Egészségcenterbe!

berni-efitBerni

Vigmann Bernandett vagyok.

A sport kiskorom óta fontos szerepet tölt be az életemben.

7 évesen kedtem mozogni, azóta is bármikor szívesen próbálok ki újfajta sportokat. Az E-fit-el 3 éve találkoztam először és azonnal megszerettem. Mivel a szépségiparban fontos a kifogástalan külső és a fitt test, rendszeresen látogattam az edzéseke. Nagyon meg voltam elégedve az eredménnyel, rövid idő alatt látványos eredményt sikerült elérnem. Az állóképességem is javult, ami a folyamatos fotózások, forgatások, szépségversenyek miatt igencsak hasznos dolog. Nagyon szeretek emberekkel fogalkozni, azért úgy döntöttem, hogy másokkal is meg fogom ismertetni ezt a forradalmian új mozgásformát! Személyre szabott edzésekkel jó hangulattal és sok mosollyal várlak az óráimon!

Kapcsolat

Cím: 1111 Budapest, Bercsényi utca 5.
Telefon: +36 70 6281522
E-mail: unityjoga@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/unityjogacenter/